HVAD ER OMVENDELSE

HVAD ER OMVENDELSE?

I undervisningen her omtaler Jacob kort Salme 51, hvor der står således i vers 12: Skab et rent hjerte i mig, Gud, giv mig på ny en fast ånd!

Problemet her er at det danske sprog er så fattigt som det er, for vi har ikke et ord for det engelske pure. Hvis man slår pure op i en engelsk/dansk ordbog står der ren eller rent, men jeg kan forklare det således:

hvis du har en snavset bil, så kan du køre den igennem en vasketunnel, og stå med en ren bil bagefter. Det engelske ord for ren på den måde ville være clean.

  I dag er frugtjuice blevet et hit i mange supermarkeder, og hvis du køber en frugtsaft i en transparent flaske, kan du godt komme ud for at købe sådan en i den tro at det er appelsinjuice, og når du så kommer hjem og tager den første mundfuld, så opdager du at det ikke er 100 % appelsinjuice, men det er en blanding af appelsinjuice og ananasjuice. Det er altså ikke pure (ublandet) appelsinjuice du står med. Det er en blanding.

Nu hvor jeg har forklaret betydningen af det engelske ord pure har jeg tilladt mig at bruge ordet pure i underteksterne i Jacobs undervisning om, som jeg linker til i afsnittet herunder.


Omvendelse inkluderer helliggørelse.

For snart en del år siden besøgte den måske mest anerkendte forkynder i Luthersk mission Vejle, og da han var mit store ”idol” tilbage fra min studietid i København, så tog jeg selvfølgelig hen og hørte ham. Han forklarede helliggørelse, som noget der nærmest sker ved et trylleslag i det øjeblik man kommer til tro. Jeg følte ganske vist en vis skepsis over for den forklaring, men på grund af den pågældende forkynders store status, så accepterede jeg den.

I Jacobs undervisning om omvendelse, som jeg som nævnt linker til herunder,  får man den rigtige forklaring.

 


Gud fortæller os igen og igen i sit ord at han hader blandinger. I Israel måtte de ikke tilså en mark med en blanding af forskellige kornsorter, og de måtte ikke klæde sig i tøj der var lavet af stof, som var vævet af en blanding af uld og hør. Der er andre eksempler, men jeg vil lade det være ved dette. Grundsproget til Salme 51 bruger et hebræisk udtryk for rent hjerte, som betyder et hjerte, der er pure for nu at bruge det engelske udtryk jeg lige har forklaret betydningen af (længere nede kan du læse afsnittet ”hvad er et rent hjerte?),


PS. Jacob fik jo en infektion for nogle år siden, som har handikappet ham så meget at når han rejser ud på sine missionsrejser, så må lufthavnspersonalet transportere ham i kørestol fra det ene fly til det næste. Når man ser ham her på videoen, kan man godt se at det har sat sit mærke på ham. Du kan se videoen ved at klikke her.


Hvad er et rent hjerte?

Salme 51 definerer altså et rent hjerte, som et hjerte der ikke accepterer blandinger, eller som ikke siger: ”Vi skal ikke være paranoide”, som jeg engang blev forklaret af en, som havde været med til at grundlægge en lutheransk frikirke. Han mente ikke vi bør være så bange for om der skulle ”smutte lidt vranglære med ind, så længe vi bare bekender troen på Jesu nåde". Det er ikke sådan Gud ser på tingene! Gud er på udkig efter folk, der er 100 % overgivet til ham. Folk,som ikke vil lukke lidt falsk usund lære ind i hjertet, når nu Gud så tydeligt fordømmer dette i sit ord.