OM PAULUS OMVENDELSE

Salme 119,103-107:

Hvor er dit ord sødt for min gane, sødere end honning i min mund. Af dine forordninger får jeg forstand, derfor hader jeg alle falskheds veje. Dine ord er en lygte for min fod, et lys på min sti.

BIBELUNDERVISNING

ved James Jacob Prasch

En kort forklaring til billedteksten herunder:

På hebræisk er det sådan at hvis 2 ord har samme rod, så har det en teologisk betydning.

Det hebræiske ord ”dvar” kan derfor forstås både, som HONNING og GUDS ORD. Vi læser igen og igen at de ord, som en profet modtog skulle han spise, og at det var ham sødt i munden. Mannaen i ørkenen var ifølge grundteksten DVASH (honning) og for en jøde på Jesu tid var det et billede på Guds ord,

for dvar adonai betyder guds ord, og ordene dvar og dvash har samme rod, og Jesus forklarer i

Joh. kap. 6 at det var et billede på Ham selv (ordet, som er ånd og liv). Hav det i tankerne når du læser om honning i Bibelen!

OM PAULUS’ OMVENDELSE

I Joh. 3,3 siger Jesus til Nikodemus: Sandelig, sandelig siger jeg dig: Den, der ikke bliver født på ny, kan ikke se Guds rige.

Man kan altså roligt sige at det er vigtigt at have styr på det med at blive født på ny!

Er det virkelig sådan at en religiøs rituel handling med at hælde vand i hovedet af et spædbarn bevirker dette barns genfødsel? Hvilket jo forældrepar efter forældrepar bliver fortalt af diverse præster i folkekirken!

En grundig gennemgang af Paulus’ omvendelse giver os et godt indblik i hvad Bibelen lærer om omvendelse.

Igen må jeg sige at Jacob ind imellem taler så hurtigt at læsehastigheden på underteksterne bliver meget høj, men du kan så gøre det at du klikker på pause lige der, hvor det går for hurtigt, så kan du læse i ro og mag, og derefter klikke på play og komme videre i undervisningen. Du kan se hans gennemgang ved at klikke her.